torsdag 18 december 2008

En kontroversiell kompromiss.

Om julen förknippas med renprydda stickade tröjor och gröna slipsar som ger ifrån sig ljud är nyårsafton en betydligt stiligare högtid; en kväll där man förväntas klä sig väl.

För vissa innebär detta uteslutande smoking, och är detta festens önskade klädsel finns självklart inget annat alternativ. För oss som inte kommer att fira det nya året i smoking kvarstår endast kostymen som vettigt alternativ - detta kan dock kännas aningen tråkigt och oinspirerat, särskilt om kavaj bärs till vardags och på jobbet. Av denna anledning kan en liten kompromiss vara på sin plats.


Att bära svart fluga till annat än just smoking kan ses som ett stilbrott, men är ändå ett enkelt sätt att göra sin klädsel lite mer formell men samtidigt festlig. Vad som dock måste beaktas är kostymens färg; en svart modell kan ge intrycket av att du försöker efterlikna smokingen, vilket ger ett billigt intryck - satsa därför på en grå eller blå kostym. För att ytterliggare belysa skillnaden kan du kombinera med ett par bruna skor samt en färgglad bröstnäsduk.

DGF tar med detta inlägg jullov och önskar alla läsare en God Jul och ett Gott (och elegant) Nytt År!

Dorian.

Inga kommentarer: