onsdag 28 maj 2008

En smakfull excentriker: stilig utan färg.

Denna veckas smakfulla excentriker är ingen mindre än David Beckham. Hittade denna bild på en annan blogg där Herr Beckham hyllades för sin vågade stil, och jag kan inte göra annat än att hålla med.

Om vi bortser från Davids sämsta accessoar, hans stillöse fru Victoria, så har vi här en nästintill komplett outfit. Vi börjar med det mest iögonfallande plagget: kavajen. Det rutiga mönstret av svarta, respektive vita rutor lurar ögat att tro att vi istället ser en djup nyans av grått och skriker om uppmärksamhet från omgivningen. Med en markerad midja och ofodrade axlar lyckas kavajen även framhäva de klassiskt maskulina formerna, något Beckhams taniga, om än vältränad kropp mår bra av. De breda, spetsiga slagen är i enighet med den vågade utstrålningen. En perfekt kavaj helt enkelt.

Men det som gör Beckhams utstyrsel så unik är faktumet att västen går i samma kontroversiella mönster som kavajen, vilket skapar ett enhetligt intryck och för tankarna till mer konservativa, tre-delade kostymer men kryddad med en måtta lekfullhet. Helt riktigt väljer David att bryta av överdelens dominerande mönster med ett par kolsvarta ullbyxor, och undviker därmed risken att se ut som en klown. Ett par svarta lackskor kompletterar. Den vita skjorta med spread-krage står som stadig grund och harmoniserar kringliggande plagg, vilket ger behövligt lekrum för den annars mönsterrika överkroppen. Den mörka sidenslipsen, här knuten i en snygg four-in-hand-knut passar in perfekt med dess djupa nyans.

Jag hade endast velat ändra en sak i Davids annars väl genomförda klädsel, nämligen bröstnäsduken. För att skapa lite harmoni bland alla mönster hade jag hellre valt en helsvart dito, gärna vikt på ett rakt vis med flera spetsar.

Oavsett vad man tycker om David Beckham som fotbollsspelare eller trendsättare så kan vi nog alla hålla med om att ovanstående utstyrsel är inspirerande.

Dorian


1 kommentar:

Anonym sa...

Bra artikel, tittar varje dag efter något nytt att "lära". /Esel