fredag 23 maj 2008

Matcha med manschetten.

I det förra inlägget gav jag tips på hur man på bästa sätt matchar färger med varandra. Dagens inlägg spinner vidare på detta när vi tar en titt på silkesknutar och hur de används.

Silkesknutar, apnävar eller manschettknutar - kärt barn har många namn. Silkesknutarnas största fördel över de traditionella manschettknapparna av metall är att de kommer i hela regnbågens färger och därför med fördel kan användas för att matcha en annan accessoar i din utstyrsel. Använd ett orange par som ensamstående accentfärg, matcha med slipsen eller använd en annan nyans av samma färg för att skapa lite harmoni. Valet är ditt.

Formaliteten då? Ett svart par anses faktiskt vara tillräckligt formellt för att bäras till smoking, men till frack rekomenderas ändå något mer traditionellt - om inte annat för att risken finns att icke-stilintresserade kan missuppfatta det som ett etikettbrott.

Själv använder jag nästan uteslutande silkesknutar till all klädsel, men för er som inte är övertygade kommer inom kort en liten guide om vad man ska tänka på vid bärandet av accessoarer med metalldetaljer.

Dorian




Inga kommentarer: