fredag 4 juli 2008

Inspiration: sommar och sol.

Inspirerad av min korta semester på västkusten, samt den resulterande solbrännan, är nedanstående outfit ännu en gång tänkt som en elegant överlevnadsdräkt när solen skiner som värst.


Även om alla stilbloggare med självaktning på sistående har hyllat kombinationen av ljusa byxor (oftast chinos) tillsammans med en button down-skjorta går det inte att förneka att det rör sig om ett lyckat recept. Ett enkelt sätt att undvika att stämplas som ett identitetslöst modelejon är att välja en betydligt mer vågad färg än blått eller vitt; i detta fall gult.

De ljusa byxorna är i svalkande linne, och för att verkligen markera skillnaden i färg gentemot skjortan så används ett blått tygbälte. Byxorna bärs med fördel nonchalant uppvikta för den där somriga känslan; strumporna skippar vi givetvis.

För några år sedan var det högsta mode att ha ett par espandrillos på fötterna - en trend som tyvärr har ersatts av de vulgära flip-flop-sandalerna. Ett par snygga espandrillos är alltid betydligt elegantare, och tacksammare alternativ som skapar ett avslappnat och stiligt intryck.

Ett par svarta solglasögon med nedtonad retrokänsla harmoniserar klädseln, och klockan i blått och silver matchar bältet.

Dorian

SKOR, URBANA.SE.
BYXA, HM.
SKJORTA SAMT BÄLTE, RALPH LAUREN.
SOLGLASÖGON, RAY-BAN.
KLOCKA, TISSOT.




3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack igen för en grym sida. Bra även denna gång.

Gillar dock inte solglasögonen och det hade inte skadat med ett par mörkblå espandrilles istället för de något tråkiga svarta.

Fortsätt så, just nu bästa inspirationskällan för män.

Anonym sa...

Jag tycker du gör ett bra arbete med din blogg. Dock är det oerhört störande att du skriver espandrillos när det heter espadrillos (espadrilles går också bra). Det ska alltså inte vara ett "n" instoppat i ordet.

Dorian sa...

Kul att ni båda gillar bloggen!

@ Kricke - intressant. Båda stavningarna verkar återfinnas i lika stor utsträckning, så jag får nog kolla upp det där nogrannare.