måndag 14 juli 2008

Konsten att välja strumpor.


Även om det på sistående har blivit något av en trend att klä sig i färgglada strumpor går den kraftfulla effekten knappast att förneka. Strumporna är en utmärkt accessoar dels eftersom uttrycksmöjligheterna är så pass stora, och dels eftersom det går lätt att anpassa sig till den rådande nivån av formalitet.

Ett par helsvarta strumpor är egentligen aldrig fel, men känns i vardagliga sammanhang oftast väldigt tråkigt och opersonligt. Att använda ett par färgglada diton är ett enkelt sätt att liva sin klädsel, samt genom matchning med andra plagg visa prov på högre stilmedvetenhet.

Frågornas fråga är dock hur långt man kan ta bärandet av färgade strumpor innan man passerar gränsen till det vulgära? Tyvärr finns inget annat svar än att du själv måste bedömma situationen och vilka krav den ställer på dig med avseende på klädsel. Att bära ett par neongröna strumpor till en begravning är smaklöst, men att använda ett par röda strumpor till en kostym är en tacksam metod om du vill tona ned allvaret med vidbehållen elegans.

Dorian

Strumpor från Thomas Pink.

Inga kommentarer: