tisdag 8 juli 2008

Inspiration: mera mönster.

Att inkludera flera olika mönster i sin klädsel är inte det lättaste. Mönster skapar ordning och harmoni, men ju fler man använder, desto större är risken att allt istället blir kaos. Det gäller att använda mönstren på rätt sätt, och på rätt plats.

Kavajer är förvånadsvärt förlåtande när det gäller mönster, och i ovanstående utstyrsel finner vi en rutig sådan i grovt ull. En enkel riktlinje vid bärandet av flera olika mönster är se till att de skiljer sig åt rejält. Att kombinera en rutig kavaj med en rutig skjorta är svårt, och därför har jag valt en diskret randig skjorta till kavajen. Krage och manschetter är i vitt och bidrar med lite behövlig harmoni, och skapar utrymme för den färgglada slipsen i ett vilt, blått paisleymönster. Med ett par enkla gråa byxor minimerar man risken för att se ut som en klown.

Accessoarerna då? Eftersom vi har tagit oss stora friheter i basplaggen använder vi accessoarerna till att harmonisera. En vit bröstnäsduk och ett par silkesknutar i samma färg gör just detta.

För att skapa en skön kontrast mot det blåa som dominerar överkroppen har jag valt att använda ett par mörkröda loafers, som dessutom matchar urtavlan på klockan.


Dorian

KAVAJ, ZEGNA.
SKJORTA, GIEVES & HAWKES.
SLIPS OCH BRÖSTNÄSDUK, PAUL STUART.
BYXA, CANALI.
SKOR, BARKER.
KLOCKA, TAG HEUER.
SILKESKNUTAR, TAILORSTORE.SE.




Inga kommentarer: