lördag 5 juli 2008

Inspiration: svalkande blått.

Ljusblått uppfattas som både fräscht, stilrent och svalt, vilket gör det till en tacksam kulör att använda i sina kläder under sommarhalvåret. En ljublå skjorta är det traditionella valet, och är aldrig fel - men i nedanstående outfit har jag gjort det lite mer kontroversiella valet av att istället låta byxan gå i denna underbara färg.


Ljusblått fungerar utmärkt som dominerande färg eftersom den känns levande men ändå harmonisk. Ett par snyggt skurna kostymbyxor med pressveck ger ett elegant intryck, men visar ändå på lite personlighet.

I linje med utstyrselns övergripande tema finner vi på överkroppen en elfenbensvit bomullskavaj i en något ledigare variant. Som tidigare nämnt på denna blogg går det inte att misslyckas med en vit skjorta - en regel som gäller även här. Den ljusa kavajen tillåter visserligen andra färger på skjortan, men risken finns att det i kombination med de blåa byxorna skulle bli för plottrigt.

En vacker paisleymönstrad sidennäsduk stoppar vi ned lite nonchalant i bröstfickan. Den beiga färgen återfinns vidare i tygbältet, där även det blåa i byxorna plockas upp. Ett par loafers i mocka, burna utan strumpor, känns ledigt eleganta, och passar väl in med outfitens färgtema. Klockan, med dess stilrena urtavla samt boett och det beiga armbandet, är det kanske ultimata valet.

Dorian

BYXA, LUCIANO BARBERA.
KAVAJ, MARC JACOBS.
SKJORTA, HM.
BRÖSTNÄSDUK, PAUL STUART.
BÄLTE, BROOKS BROTHERS.
SKOR, CROCKETT & JONES.
KLOCKA, JUNGHANS.




3 kommentarer:

Anonym sa...

Grymt jobbat även denna gång, tack för en grym sida.

Anonym sa...

grym x2... matkoma efter lunchen :)

Dorian sa...

Tack själv Jacob!