måndag 23 juni 2008

En smakfull excentriker: gult är knappast fult.

Veckans smakfulle excentriker är Singular, mannen bakom stilbloggen med samma namn. Som om det inte räcker med att kunna allt man behöver veta om klockor, lyckas han dessutom gång på gång överträffa sig själv med sina eleganta munderingar. Att välja ut enbart en lyckad outfit från hans blogg var ett tufft val, men i den nedanstående är han kanske som mest excentrisk.

De senapsgula byxorna är knappast diskreta och ligger på gränsen till det vulgära, men Singular lyckas ändå bära upp dem genom att verkligen utstråla stilmedvetenhet. Tack vare en ungdomlig passform, kombinerat med ett par välputsade skor undviker han dessutom att se som en färgblind gammal gubbe.

En figurnära blazer ger ett ledigt, men fortfarande elegant intryck - något som genomsyrar alla Singulars outfits. En vit bröstnäsduk är det perfekta valet av accessoar och harmoniserar överkroppen; en färgglad, mönstrad dito hade förmodligen varit lite väl kaotiskt och dessutom stulit uppmärksamhet från byxorna.

Den virkade slipsen är ett återkommande plagg, och skapar här en skön kontrast mot den preppykänsla som annars dominerar klädseln. Solglasögonen känns även de en aning medvetet malplacerade, och bidrar med en lite modernare framtoning.

Mitt enda förslag till förändring ligger i valet av bälte - personligen hade jag hellre sett ett i läders vars färg matchar skorna, detta i syfte att skapa en tydligare övergång mellan över -respektive underkropp.

För fler inspirerande outfits, besök Singular.


Dorian




1 kommentar:

Anonym sa...

Att blazern är kritstrecksrandig, tycker jag ger outfiten just "färgblind gammal gubbe-vibbar" - ett annat tyg på och outfiten hade tveklöst varit snyggare.