måndag 16 juni 2008

En smakfull excentriker: preppylicious.

Egentligen gillar jag inte att nedanstående bild är tagen från Ralph Laurens online-butik, men faktum är att jag sällan har skådat en outfit med ett sådant perfekt genomförande av preppylooken.

En gedigen preppystil ska innehålla en till synes kaotisk kompott av färger, mönster och material, allt förpackat i mer eller mindre traditionella plagg.

Den kanske starkaste kontrasten i ovanstående utstyrsel är den mellan kavaj och byxa. Även om jag personligen är tveksam till bärandet av shorts på annan plats än stranden, kan jag inte annat än att älska den starka, men samtidigt harmoniska skillnaden som blir resultatet av att mixa vita shorts med en rutig, figurnära ullkavaj. Ledigt kontra formellt; svalkande kontra värmande; stilrent kontra plottrigt; kontroversiellt kontra konservativt; blandningen i fråga materialiserar verkligen själva essensen i preppystilen.

Den randiga, gröna skjortan med vit krage är onekligen att betrakta som svårburen, men tillsammans med övriga plagg passar den in perfekt. En blå-röd, regementsrandig slips väcker associationer till IVY league-skolor och är således en perfekt accessoar. Den mönstrade, rosa bröstnäsduken bidrar med lite kaos till en annars formmässigt regelbunden överkropp.

Ett smalt bälte i brunt läder sitter diskret runt midjan och gör inga anspråk på att väcka uppmärksamhet. Ett bra alternativ taget i beaktning klädseln övriga, mer excentriska drag. En annan tystlåten accessoar är klockan, vars tygarmband matchar slipsen - ett enkelt sätt att visa lite stilmedvetenhet. Närmast marken finner vi ett par loafers som självklart bärs utan strumpor; två utmärkta val som signalerar proper ledighet.

Tre subtila detaljer i mannens klädsel ger ett lite rebelliskt intryck: kavajslag-och ärmar är aningen uppvikta och slipsen är lite instoppad. Om man nu känner för att bryta mot lite regler är det på detta vis man bör göra det - diskret och smakfullt.

Dorian

Känner du till någon smakfull excentriker? Skicka en bild till doriangraysfotografi@gmail.com



Inga kommentarer: