söndag 8 juni 2008

Inspiration: cool på caféet.

Jag älskar manchester, och med nedanstående utstyrsel hoppas jag inspirerar andra till att bära detta underbara tyg. Om du till skillnad från Wes Anderson drar dig för hela kostymer i manchester kan ett par byxor i samma tyg vara ett alternativ. Ledigt men samtidigt elegant; manchester materialiserar grundidéen bakom denna stilblogg och är dessutom bekvämt att bära även på sommaren.

Som tidigare nämnt skapar manchester som tyg ett djupare intryck än exempelvis chinos. Med tiden slits det på ett elegant och personligt sätt, och blir egentligen inte obrukbart förrens hål börjar uppenbara sig i plagget. Byxorna på ovanstående bild är relativt mörka och har en tämligen gubbig passform, något som även gäller button-downskjortan i blått oxford. Ovanpå detta bärs en grå, stickad slipover som även den känns lite lillgammal.

De hittills ganska lugna färgerna bryts av med hjälp av ett par chockrosa, randiga strumpor, samt ett grönt tygbälte med humrar som mönster. Spännet på bältet är i samma nyans av guld som återfinns på klockan, vars bruna armband matchar byxorna och skorna. Skor och byxa bör aldrig vara i samma nyans, varför ett par med insytt, kontrasterande tyg har valts.

Dorian

SKJORTA OCH BÄLTE, RALPH LAUREN.
BYXA, JOSEPH ABBOUD.
SLIPOVER, HM.
STRUMPOR, THOMAS PINK.
SKOR, BROOKS BROTHERS.
KLOCKA, JACQUES LEMANS.




Inga kommentarer: