torsdag 19 juni 2008

Inspiration: klädd för midsommar.

Dags för den kanske mest avskalade outfiten hittills på DGF. I klädd för midsommar har jag försökt åstadkomma en outfit som verkligen signalerar avslappnad elegans, och som kanske inte kräver lika mycket av sin bärare som mina tidigare munderingar. Bra eller dåligt? Kommentera gärna!

Grunden är en mörkblå kavaj i linne. Utanpå-sittande fickor ger ett ledigt intryck, likaså linnets något skrynkliga karaktär. I bröstfickan finner vi en grön silkesnäsduk som med dess glansiga, kompletterande färg skapar en skön kontrast mot kavajen. En vit skjorta harmoniserar och känns lagom uppklätt.

Kombinationen av en blå kavaj och ett par ljusa byxor är onekligen estetiskt tilltalande och känns somrigt - ett utmärkt val på midsommar alltså! Att skippa bältet är ett enkelt och effektivt sätt att göra sin utstyrsel mer avslappnad, och ger dessutom ett prydligare intryck. Ett par färgglada strumpor i rött och blått både kompletterar och matchar kavajen, och skapar dessutom en något kaotisk övergång till de eleganta sadelskorna.

Dorian

KAVAJ, ELIE TAHARI.
SKJORTA, H&M.
BRÖSTNÄSDUK, SAM HOBER.
BYXA, THEORY.
STRUMPOR, THOMAS PINK.
SKOR, RALPH LAUREN.




2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar din sida. Du är skrämmande kunnig. Fortsätt så, lätt en av de bästa hemsidorna för manligt mode.

Dorian sa...

Tack Jacob - alltid kul att höra att man gör ett bra jobb! Trevlig midsommar!