söndag 8 juni 2008

Inspiration: ett elegantare Miami Vice.

Som tidigare nämnt är jag ingen större anhängare av vitt som grundfärg i en utstyrsel. Plaggen är i princip omöjliga att hålla rena, och vitt som färg har en kraftig tendens att förstärka nyansen på de andra färgerna och få dem att betraktas som mörkare än de faktiskt är. Dessutom ger det lätt vibbar av extrem smaklöshet - detta tack vare färgens popularitet i stillösa outifts under framförallt åttiotalet. Dock är det inte helt omöjligt att lyckas med vitt som grund, men det kräver en rejäl känsla för detaljer och ett gott öga för färg.

Kostymen är i vitt linne - ett tyg som lämpar sig väl inte bara på grund av dess svalkande egenskaper, utan även eftersom strukturen på tyget är aningen skrovligt, vilket ger ett djupare intryck och förhindrar att ytan upplevs som helt och hållet vit.

Ljusa pastellfärger är i princip det enda smakfulla alternativet i valet av kulör på skjortan. Regeln säger som bekant att skjortan aldrig bör vara mörkare än kavajen, men en ljus nyans av grönt, blått eller rosa fungerar fint med det vita.

Som accentfärg har jag valt lila, vilket återfinns i bröstnäsduken samt silkesknutarna. Som komplementfärg till grönt passar lila utmärkt tillsammans med skjortan, men utgör samtidigt en härlig kontrast till den vita kavajen.

På skosidan är ett par loafers det perfekta alternativet för att matcha den somriga, ledigt eleganta stilen. Klassisk läderfärg blandas här med lite vitt som matchar kostymen. Strumpor skippar vi.

Bältet är i samma kulör som skorna och har dessutom ett snyggt brogueliknande mönster.

Dorian

KOSTYM, HM.
SKJORTA, GIEVES & HAWKES.
SKOR, RALPH LAUREN.
BÄLTE, BROOKS BROTHERS.
BRÖSTNÄSDUK, THOMAS PINK.




1 kommentar:

Anonym sa...

S, vänligen kontakta mig i bloggen (m. mailadress) - jag har något att föreslå...

/M