måndag 2 juni 2008

Tre saker man aldrig kommer undan med.

När det gäller klassisk herrklädsel så finns det många, mer eller mindre kända regler som dikterar hur, och vad man kan bära. Att man inte bär vita sneakers till frack känns rimligt, medan regeln om att man inte bör bära bruna skor efter klockan sex på kvällen enbart känns dum. Utan att i detta inlägg gå in närmare på dessa regler så följer nedan tips på tre saker som man aldrig kommer undan med vid bärandet av traditionell herrklädsel.

1. För stor kavaj.
Det märks direkt om någon känner sig bekväm i det han bär för tillfället. Många skyr kavajen eftersom den lätt ger en känsla av påtvingad formalitet, och att bära en kavaj som inte följer kroppens former ger intrycket av att bäraren endast har kavaj eftersom han måste. Han har av denna anledning inte lagt ned någon som helst tid på att hitta en kavaj med god passform, och saknar dessutom kunskapen att göra det även om han ville. Nedan ser ni ett grovt överdrivet exempel:


2. Svart skjorta med ljus slips
TV-sportens favoritmundering borde vara olaglig. Regeln om att slipsen alltid bör vara mörkare än skjortan uppkom inte utan anledning, utan är baserad på vad som anses vara estetiskt tilltalande. Tyvärr verkar svenska män gilla den svarta skjortan, trots att den passar så illa till majoritetens hudton. Men om du nu vill pröva en svart skjorta - lämna slipsen hemma.


3. Skjortkragen ovanpå kavajslagen.
Heter du Sonny Crockett och spenderar dagarna med att jaga bovar i Miami med din Donzi-motorbåt? Inte? Låt då skjortkragen stanna där den hör hemma, nämligen innanför kavajslagen. Inget signalerar nämligen smaklöshet så mycket som en utvikt krage.


Dorian


Inga kommentarer: